Labels

Τα πλεονεκτήματα ενός ασύρματου συστήματος ασφαλείας


Ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας αποτελείται από ένα πλήθος αισθητήρων οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους και με την κεντρική μονάδα μέσω ασύρματων σημάτων. Οι αισθητήρες πρέπει να τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία , ώστε να επιτηρείται σωστά ο χώρος και φυσικά  να βρίσκονται εντός  της εμβέλειας της  κεντρικής μονάδα του συναγερμού έτσι ώστε η ανταλλαγή των σημάτων μεταξύ των αισθητήρων και της μονάδας να γίνονται απρόσκοπτα.   

Γιατί όμως να επιλέξουμε ένα τέτοιο σύστημα συναγερμού; Γιατί είναι τόσο διαδεδομένοι τα τελευταία χρόνια οι ασύρματοι συναγερμοί; Ποια είναι τα οφέλη τους έναντι των αντίστοιχων καλωδιακών συστημάτων; Οι σημαντικότεροι λόγοι είναι οι εξής:

Εύκολη Τοποθέτηση   
Τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας τοποθετούνται εύκολα γιατί δεν προϋποθέτουν την προ εγκατάσταση καλωδίων στο χώρο σας . Αυτό σημαίνει επίσης ότι η τοποθέτηση ενός τέτοιου συναγερμού μπορεί να γίνει στο μισό χρόνο  , χωρίς να ταλαιπωρηθείτε γιατί στο μεταξύ δεν θα έχει μετατραπεί το σπίτι σας σε ένα εργοτάξιο.

Ευελιξία
Ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας είναι πολύ πιο ευέλικτο από ένα καλωδιακό γιατί σας δίδει τη δυνατότητα να τοποθετήσετε τα εξαρτήματα του χωρίς να πρέπει να γίνεται αυτό εντός ενός συγκεκριμένου ορίου εμβέλειας όπως γίνεται στη περίπτωση των καλωδιακών όπου όλα τα παρελκόμενα μέρη του συναγερμού  πρέπει να τοποθετηθούν εντός της εμβέλειας των καλωδίων. 

Είναι φορητά
Ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού σας δίνει τη δυνατότητα να μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στη περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε σπίτι. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει εάν είχατε καλωδιακό συναγερμό .Θα απαιτούσε εργασία απεγκατάστασης και στη συνέχεια, σε δεύτερο χρόνο ,εργασία εκ νέου για την επανατοποθέτησή του στο νέο χώρο . Όλη αυτή η διαδικασία εκτός από χρονοβόρα , θα σας κόστιζε και σε χρήμα . Ενώ με ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας δεν θα είχατε παρόμοιο πρόβλημα.

Παρόλα όμως τα προαναφερθέντα, ακόμα και οι ασύρματοι συναγερμοί παρουσιάζουν  κάποια μειονεκτήματα έναντι των καλωδιακών συγγενών τους . Τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

Υψηλό κόστος
Σε πρώτη φάση, οι ασύρματοι συναγερμοί κοστίζουν ακριβότερα από τους καλωδιακούς. Αυτό οφείλεται στο ότι όλα τα μέρη τους επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω σημάτων και αυτό το ατού που διαθέτουν είναι που τα κάνει πιο ακριβά.

Αξιοπιστία
Για να λειτουργεί σωστά ένας ασύρματος συναγερμός ασφαλείας , θα πρέπει όλα τα μέρη του να βρίσκονται εντός της ικανής του εμβέλειας . Αν για παράδειγμα, οι αισθητήρες του συστήματος  βρίσκονται είτε στο όριο είτε έξω από το όριο εμβέλειάς του , τότε αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο συναγερμός να μην είναι σε θέση να επιτηρεί με επάρκεια το χώρο σας.

Οπότε σαν συμπέρασμα όλων όσων προαναφέραμε, η επιλογή του κατάλληλου συστήματος ασφαλείας θα πρέπει να γίνει μετά από προσεκτική μελέτη, τόσο των προσωπικών σας αναγκών όσο και αυτών του χώρου σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου