Labels

Τι κινδυνεύετε να χάσετε μετά από μια διάρρηξη και πώς να την αποτρέψετε;



Οι διαρρήκτες έχουν τρεις σκοπούς που πρέπει να πετύχουν και δεν παρεκκλίνουν ποτέ από αυτούς. Πρώτος είναι να ολοκληρώσουν το "έργο" τους όσο πιο γρήγορα γίνεται, δεύτερον, να μην γίνουν αντιληπτοί , ούτε κατά τη διάρκεια της πράξης και ούτε κατά τη διαφυγή τους από το χώρο και τρίτον να αποκομίσουν ότι πιο προσοδοφόρο μπορούν από το στόχο τους.

Η λεία που συνήθως αποσκοπούν να αποσπάσουν είναι αντικείμενα αξίας , μικρού μεγέθους για να μπορούν να μεταφέρονται εύκολα χωρίς να κινήσουν τις υποψίες των περαστικών. Βέβαια , αυτό δεν σημαίνει ότι θα διστάσουν να κλέψουν την τηλεόρασή σας αν τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία ! Η καλύτερη όμως λεία από όλες αποτελούν τα τιμαλφή , δηλαδή τα μετρητά , οι πιστωτικές κάρτες και οι επιταγές. Γιατί τα χρήματα μπορούν να τα εκμεταλλευτούν άμεσα στη στιγμή  χωρίς να χρειάζεται να τα εκποιήσουν όπως θα πρέπει να κάνουν αν κλέψουν άλλα αντικείμενα.

Οπότε , εισβάλλοντας σε ένα χώρο , πέρα φυσικά από τα μετρητά που μπορεί να βρουν να περιφέρονται , αμέσως μετά θα στραφούν σε κοσμήματα και άλλα μικρά αντικείμενα αξίας που μπορούν να κρύψουν στις τσέπες τους . Γενικά , ότι φαίνεται να είναι ακριβό και μικρό. Άλλη αγαπημένη λεία αποτελούν τα κινητά τηλέφωνα , τα tablet , i-pod και i-pad τα οποία πιάνουν αρκετά λεφτά στους κλεπταποδόχους .

Σαν συμπέρασμα , οι κλέφτες αναζητούν το εύκολο και γρήγορο κέρδος. Την κατάλληλη στιγμή . Για αυτό , η μοναδική  άμυνα των υπολοίπων εν δυνάμει θυμάτων τους είναι να κάνουν ότι μπορούν για να ασφαλίσουν τις περιουσίες τους. Οι κακοποιοί δεν θέλουν τα δύσκολα. Αν δουν ότι το σπίτι που έχουν στοχοποιήσει  έχει σύστημα ασφαλείας σπιτιού , θα αλλάξουν γνώμη χωρίς δεύτερη κουβέντα . Οι συναγερμοί σπιτιών είναι ότι χειρότερο για τους κλέφτες γιατί μπορεί να τους οδηγήσουν στη φυλακή. Δεν θα προλάβουν καν να εισβάλλουν στο χώρο γιατί η σειρήνα του συστήματος ασφαλείας θα έχει σηκώσει τους πάντες στο πόδι στη πρώτη απόπειρα που θα κάνουν. Για αυτό, η υποψία και μόνο της ύπαρξης συναγερμού μπορεί να τους εξαφανίσει από τη περιουσία σας.

Οι κακοποιοί δρουν πάντα με σχέδιο και με τους κανόνες που αναφέραμε στην αρχή. Κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει και εμείς να δράσουμε ασφαλίζοντας τις περιουσίες  μας κατάλληλα με συστήματα ασφαλείας.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας. Πρόσφατα επισκέφθηκα το εξοχικό μου μετά από πολύ καιρό λόγω καραντίνας. Δυστυχώς έπεσα κι εγώ θύμα κλοπής και βρήκα το εξοχικό μου άδειο. Το σοκ που έπαθα ήταν μεγάλο. Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισα να τοποθετήσω συναγερμό στο σπίτι μου. Αφού έκανα την ανάλογη έρευνα στο διαδίκτυο επέλεξα τρεις εταιρείες και τους κάλεσα να έρθουν στο εξοχικό μου στον Ωρωπό για να μου δώσουν προσφορά. Η μόνη εταιρεία που μπορούμε να έρθει εκτός Αθηνών χωρίς χρέωση ήταν η εταιρεία www.synagermoi-spition.gr
    Φυσικά οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι, μου έδωσαν την καλύτερη προσφορά, συμφωνήσαμε και έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την δουλειά τους. Σας προτείνω αυτή την εταιρεία γιατί είναι καλοί επαγγελματίες και ευγενέστατοι. Τους ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι των γονιών μου αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε κάμερες ασφαλείας για να έχουμε πλήρη εικόνα ακόμα και από μακριά. Έτσι θα γνωρίζουμε από δω και στο εξής αν μετά από σήμα συναγερμού το τι ακριβώς συμβαίνει στο σπίτι. Με τις κάμερες ασφαλείας μας είπαν οι τεχνικοί ότι μπορούμε να τις βλέπουμε και από το κινητό μας και από τον υπολογιστή μας και θα γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι έχει συμβεί στο χώρο μας. Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε, ευτυχώς δεν πάθαμε ζημιά, αλλά δεν ξέραμε το τι ακριβώς συνέβαινε στο σπίτι γιατί ενώ ο συναγερμός μας είχε ειδοποιήσει δεν είχαμε εικόνα από το σπίτι μας. Το κλειστό κύκλωμα τηλεοράσης που τοποθέτησα είναι έγχρωμο αποτελείται από τέσσερις κάμερες περιμετρικά του σπιτιού και μου το τοποθέτησε η εταιρεία www.kameres-asfaleias.gr είναι μια αξιόπιστη εταιρεία, οι τιμές τους είναι άριστες και είναι δίπλα μας 24 ώρες. Τους ευχαριστώ και σας τους προτείνω.
    Μηνάς Κούκουρας





    ΑπάντησηΔιαγραφή